דם ברחובות

לפעמים אני כותב פוסטים למגירה. הנה אחד שכתבתי למגירה לפני כחודש....

האם אפשר לאהוב חברה בה המכירות ירדו ב 16% ב 5 שנים, הרווח התפעולי ירד ב 90%, הרווח הנקי ירד בכ 55%, וזאת תוך כדי גידול בכמות המניות בכ 40%? אפשר…כמה ירדה המניה בתקופה הזו? בכ – 95%. האם המצב כל-כך נורא בחברה כזו? שם החברה הוא פריון נטוורק (טיקר:PERI), מאותה משפחה דפוקה שממנה מגיעה סומוטו. אני מאד אוהב חברות כאלה כמו פריון. חברה שהמחיר ירד בה יותר מהערך. 

היסטוריה

פריון התחילה את דרכה בשם ״אינקרדימייל״ בשנת 1999 עם מוצר תוכנה לדואר אלקטרוני, כיוון עסקי שלא רלבנטי להיום. החברה הונפקה ב 2006 בשווי של 63 מיליון דולר (כמו השווי של היום בערך). בהמשך הדרך החברה ביצעה שינוי במיקוד העסקי שלה, ועברה תוך כדי רכישות (יקרות מדי) של חברות אחרות שהיום מהווים את הליבה העסקית של החברה לנישות חדשות. לדוגמא, ב 2011 פריון רכשה את SweetIM מידי בן גירון (המייסד של סומוטו), אך הרכישות הגדולות מידי היו מקונדואיט בעסקה של יותר מ 600 מיליון דולר בתחילת 2014 ו ב 2015 רכשה את אנדרטון בשווי 180 מיליון דולר. הרכישות הללו לא התבררו כמוצלחות בלשון המעטה שכן סגמנט החיפוש הולך ומדרדר ואילו הרכישה של אנדרטון שבוצעה בידי המנכ״ל שהתפטר, גרמה כבר למחיקות ענק של 85 מיליון דולר ב 2017 ומתוך זה 44 מיליון דולר ברבעון האחרון של 2017. הרכישה רוקנה את פריון ממזומנים, וגרוע מכך, התברר שהרכישות היו יקרות מדי. לאחר הרכישה הגדולה של חטיבת סרגלי הכלים של קונודאיט הפכו המייסדים של קונדואיט לבעלי מניות גדולים של פריון. אחד מהם, רונן שילה, שהמשיך להיות המנכ״ל של קונדואיט (ששינתה את שמה ל״קומו״ בינתיים), יצא למאבק של שנים במנכ״ל החברה ג׳וזף מנדלבאום. לטענתו, החברה שילמה משכורות עתק למנהליה שהשמידו ערך לבעלי המניות. מחברה מאוחדת עם קונדואיט בשווי של כביליון דולר, החברה היום שווה 60 מיליון דולר בלבד. לאחרונה, סופסוף בוצע שינוי בהנהלה. המנכ״ל מנדלבאום התפטר, יו״ר הדירקטוריון התפטר, סמנכ״ל הכספים התפטר והגיע מנכ״ל חדש בשם דורון גרסטל. אני מאד אוהב את הצורה שבה מר גרסטל מתבטא בתקשורת. הוא טוען שזו החברה הרביעית שבה הוא מבצע טרנדאראונד. אפשר להתווכח האם זה נכון לגבי החברות הקודמות אותן ניהל, אבל ברור לגמרי שהוא מכוון להבראה של החברה. הוא הבטיח לקצץ בעלויות של החברה, ואכן, מס׳ עובדים פוטרו ובמקביל עלויות RND ירדו בכ 8 מיליון דולר ב 2017. הוא השיג קיצוץ של כ 7 מיליון דולר בעלויות הנהלה וכלליות. בנוסף, הוא השיג חוזה חדש מול מייקרוסופט, סנאפצ׳ט ו״ניקה״ את השולחן עם מחיקת מוניטין גדולה של אנדרטון. אם מר גרסטל מכוון לטרנאראונד של פריון, לדעתי הדבר מתבטא כבר בדו״חות של החברה.

פיננסיים

שווי חברה: 60 מיליון דולר.

הון: 138 מיליון דולר. => מכפיל הון 0.43

מזומן: 38 מיליון דולר.

חוב: 60.6 מיליון דולר לעומת 77 מיליון ב 2016

מכירות: 274 מיליון. => מכפיל מכירות  0.21

צפי אביטדה ל 2018: 30 מיליון דולר. => מכפיל ev/ebitda = 2.75 צפוי על 2018.

עסקים

החברה היום עוסקת ב 2 תחומים עיקריים: Search ו Addertising.

Search:

מבוסס בעיקר על הפעילות של קודפיול. במסגרת הפעילות פה, משתמש יכול ״לעטוף״ את תוסף כרום או אפליקציה בכלים של פריון שבעטיים, המשתמש שיוסיף את האפשרויות האלה יקבל את מנוע החיפוש של בינג מבית מייקרוסופט כאשר יפתח טאב חדש. אני מודע לכך שהתחום הזה יכול להראות בעייתי בעיניי הרבה משקיעים ו/או משתמשים, אבל אני אוהב את העובדה שבינג בחרה לקיים שת״פ עם פריון עד 2020. 3 שנים של הסכם עם ענקית התוכנה מסיאטל אילו הן חדשות טובות.

Advertising:

מבוסס בעיקר על אנדרטון שנרכשה בסכום גבוה מדי. כזכור, בסכום של 180 מיליון דולר. לדעתי מדובר בחברה טובה מאד. היא נקנתה בסכום גבוה מדי בעבר, במכפיל גבוה מדי, ולמרות כל זאת, ניתן לראות שדווקא ההכנסות בסגמנט זה צומחות. בשוטטות באתר של אנדרטון, נראה שמדובר בחברה עם קמפיינים פרסומיים מעניינים ומקצועיים, ולראיה, לאחרונה נחתם שת״פ בינה לבין סנאפצ׳ט.

דו״חות

המון דברים חיובים בדוחות של פריון. מצד אחד החברה הפסידה תפעולית 72.5 מיליון דולר ב 2017 לעומת רווח של 2.8 מיליון דולר ב 2016. צריך לזכור שרוב הההפסד הזה נובע ממחיקה של אנדרטון. סה״כ החברה הורידה את החוב ב 17 מיליון דולר.  והמזומן עומד כאמור על כ 38 מיליון דולר, כך שהחברה לא נמצאת במצוקה. מבחינה תזרימית, החברה עשתה 36 מיליון דולר מפעילות שוטפת, וזאת שוב, מכיוון שהמחיקה של אנדרטון זו אינה פעילות של מזומן. מבחינת הכנסות, נכון, החברה מדממת בסגמנט החיפוש אבל סגמנט הפרסום די יציב. אבל השאלה הגדולה האם החברה יכולה להתייצב? לדעתי כן, בעקבות התזרים החזק מפעילות שוטפת, המנכ״ל החדש וההבטחות שקוימו לגבי הורדה בעלויות, חוזה חדש מול בינג והתחזית של 30 מיליון דולר אביטדה. יש לזכור שלחברה גם יש NOL מאד גדול שבגינו היא לא תשלם מס. אפשר לראות בדו״ח השנתי שהמכירות של החברה יורדות בעיקר בסגמנט החיפוש, אבל סגמנט הפרסום מגלה דווקא יחסית יציבות. נכון, פריון מחקה המון כסף, אבל גם כמובן יש לזכור שהמחיר של החברה ירד דרסטית.

סיכונים

  1. החברה קיבלה התראה לאחרונה שהיא עומדת בפני מחיקה מהנאסדאק מאחר והיא נסחרת מתחת ל 1$. בעיניי לא סיכון גדול מדי, שכן, החברה יכולה לבצע ספליט הפוך למניה.
  2. אנדרטון שנרכשה ב 180 מיליון דולר ונמחקו בגינה 85 מיליון דולר, יכולה להמשיך ולגרום למחיקות שימשיכו להעיב על השורה התחתונה.
  3. המשך גידול בעלויות המכר ועלויות קנית המדיה כפי שקורה בכל המגזר. העלות הזו גדלה (באחוזים) בכל שנה. גם העובדה שלחברה יש יותר מ 500 עובדים מעיבה. לדעתי 14 לוקיישנים שבהם החברה נמצאת זה יותר מדי, ויכול להיות שההוצאות גדולות מדי גם עתה.
  4. סיכוני רגולציה. בשוק החיפוש, מספיק לעורר את זעמם של גוגל או מיקרוסופט כדי לפגוע מהותית בהכנסות של החברה. זהו סיכון גדול, אבל אני חושב שהעובדה שישנו חוזה ארוך טווח יחסית עם בינג, מקל על סיכון זה.

תימחור

ברגע שתיפסקנה המחיקות, השוק יבין שיש לנו פה חברה עם תזרים מזומנים חזק, הרבה מזומן, חוב יורד, חברה עם לקוחות חזקים מאד, וחברה שמייצרת רווח אמיתי לבעלי המניות. תימחור המניה נמצא בשפל כל הזמנים סביב ה 0.7$, ירידה של כ 95% מהשיא של 2014. ״דם ברחובות״…

אין שום סיבה, שכאשר השוק יתעורר ויגלה פה חברה עם תזרים חזק מאד ומאזן משתפר, לא יעניק לחברה מכפיל אביטדה שמרני של כ 4. אם אני מניח שהאביטדה הצפוי של החברה הוא 30 מיליון, שווי השוק הצפוי של החברה הוא 120 מיליון דולר, ו 100% מהמחיר הנוכחי.

 

 

אינני יועץ השקעות ולא רואה חשבון ולא הוסמכתי לכך. יש לקרוא את הפטור מאחריות לפני ביצוע כל פעולה. אין להסתמך על החישובים שנעשו ברשומה הזו, הם עלולים/עשויים להיות מוטעים. אני עושה הרבה טעויות ויש סיכוי גבוה שטעיתי ברשומה זו. סביר להניח שאני מדבר שטויות ולכן כל מי שמבצע פעולה על סמך רשומה זו, עלול להפסיד את כספו. אין תחליף לייעוץ מקצועי. יש לראות ברשומה זו בגדר מחשבות שהכותב מעלה בלבד ולא לייחס שידול לפעולה. נא לא להקשיב לי. אני עלול/עשוי לקנות/למכור כל נייר ערך מבלי לפרסם זאת.

25 תגובות בנושא “דם ברחובות”

  1. גם שמתי עין על פריון וקראתי את הראיון עם גרסטל ובהחלט התרשמתי לטובה. במקרים כאלה, צריך לחתוך ומהר, כמו ידידנו הדני מטבע, על מנת לעלות על פסי הבראה. הגעתי אליהם דווקא דרך העובדה שהם לקוחות גדולים של סומוטו. לצערי, הם לא מפרסמים דוחות בעברית ואני ממש לא רואה סיכוי שאקרא דוחות באנגלית בזמן הקרוב.

  2. אכן, כבר ברבעון הקודם פריון הראתה תזרים חזק מאוד. ברבעון הנוכחי כבר אין מחיקות, החוב ירד לרמה של 50 מיליון דולר והמזומן יושב על יותר מ 40 מיליון דולר. תוך חצי שנה עד שנה, החברה עוברת להיות נט מזומן.

  3. ניתוח מעניין, אבל ממה שראיתי הסיכונים עוד גדולים. הייתי מחכה לראות עוד רבעון לראות את השפעת המחיקה וקצב הורדת החוב. לא הבנתי אם אתה מחזיק

      1. תודה. עוד שאלה ברשותך (חדש באתר…) מי זה האיש בתצלום ולמה דווקא אותו?

          1. אוקיי. אז זה בנג’מין פרנקלין. אבל למה דווקא הוא? הוא ידוע כאיש רב פעלים, אבל לא בהכרח כמשקיע ערך 🙂

        1. לדעתי זה לא בגלל מי שהוא, אלא בגלל איפה שניתן למצוא אותו…

    1. אני חושב שאתה ממש מפספס פה. החברה צריכה היתה כבר לטוס אחרי הדו״ח של 2017, אבל מר שוק השתגע והפיל את השווי של פריון לשווי מגוחך גם אחרי שהמנכ״ל החדש נכנס בעוד 50%. אם אתה מחכה לראות תוצאות יותר טובות, אתה תקנה את החברה בשווי שוק של 100 מיליון. הטריק הוא לקנות בניצנים הראשונים של השינוי במקביל למחיר נמוך ביותר.

      אל תשכח שאני עושה מלא טעויות וחובבן באופן כללי. יש לקרוא את הפטור מהאחריות

  4. הפוסט הזה נכתב לפני חודש? אם כך מה דעתך על הדו”ח שיצא אתמול (שלווה בקפיצה של כמעט 30%)?

    1. נכתב למגירה לפני חודש ואתמול החלטתי להוציא אותו לאור כי אין טעם יותר להחזיק הפוסט בבטן. ברור שהחברה כבר עברה לפסים חיוביים, וזה כבר היה בדו״ח הקודם. השוק פשוט לא קיבל את זה שיש מנכ״ל חדש שמוריד הוצאות בצורה דרסטית. בנוסף, הוא ניקה את השולחן באמצעות מחיקה של אנדרטון. החברה היתה זולה לגמרי כבר מאז הדוח של 2017, אבל השוק התעלם. הדו״ח הרבעוני הזה הוא המשיך ישיר של 2017. החברה עם תזמ״ז חיובי, המזומן גדל, החוב יורד. ואחרי הכל, החברה במכפיל הון 0.5!. המזומן יחד עם החוב מוסיפים ל EV בערך 14 מיליון כשהשווי שוק עלה אתמול 18. זה סה״כ יישור קו. החברה זולה ואני מחזיק. קלאסי למצב שבו ״המחיר יורד יותר מהערך״. היה לי קצת מזל לתפוס אותה ממש בתחתית, ופה אני נותן קרדיט ל״דרך ערך״ שסיפר לי עליה. ב 0.7$ זה כסף על הרצפה.

  5. אולי שאלה חובבנית אבל איפה אני מוצא דו”ח שנתי רציני שלהם?

    באתר של המאי”ה אני רואה הפניה שהדו”ח פורסם בחו”ל אבל אני לא מוצא בSEC דו”ח 10K, אני בטוח שאני מפספס משהו.
    https://www.perion.com/sec-filings/

    או שבעצם הדו”ח הזה של ה-10 עמודים זה הדוח השנתי המלא שלהם??
    https://perionnetworkltd.gcs-web.com/static-files/5322c52e-5895-4d3d-94f1-1fe57174872b

  6. תודה לך משקיע בערך,
    שוב מצאת ‘כסף על הרצפה’ כלשונך.

    ללא ספק, הבלוג שלך הוא מכונת מזומנים לעוקבים הקבועים.
    בלי קישקושים, בלי סיבוכים, מאכיל את הקוראים עם כפית.
    אם הבנתי נכון, אתה צופה פה גם 100% עליה בערך המניה בקלות, אז עוד יש המון כסף בפוסט הזה.

    נ.ב. – המגיבים פה נשמעים הזויים בלשון המעטה.
    תודה רבה !

  7. מב”ע תודה רבה! המלצה נהדרת מהסוג שאני אוהב. התחלתי לבדוק.
    PERI מזכירה לי אחזקה חדשה שלי (בנתיים קטנה) – ACET מדובר על חב’ תרופות וכימיקלים לתעשיית התרופות שנסחרת להערכתי בדיסקאונט משמעותי (מתומחרת על הכימיקלים בלבד)
    P/FCF – 1.53
    EV/reveneue – 0.46
    החברה ירדה 85% בתוך פחות משנה בגלל קיטון בהכנסות ובשורת הרווח בעיקר בשל התגברות התחרות וירידה במחירי התרופות , אבל הכימיקלים ממשיכים לייצר כסף. החברה ממשיכה לייצר OCF בהיקף גדל והולך ולכן לדעתי שווה את הסיכון במחיר הנוכחי.

  8. משקיע בערך, לא קראתי אמנם את הדוחות של פריון, אבל אתה זוכר היטב מה קרה עם התחזית של סומוטו לאבידטה של 17.5 שנגמרה בסוף ב-12.5. זכור לי שאמרת שהמקרה הזה לימד אותך לקחת את הציפיות של ההנהלה עם הרבה מלח. מה גורם לך לתת יותר אמון הפעם בציפיות ההנהלה של פריון לאבידטה של 30?

    1. שאלה טובה. אי אפשר מעתה להניח שכל הנהלה היא שקרנית. קודם כל, אני לא חושב שההנהלה של סומוטו שיקרה. לדעתי פשוט היה להם רבעון נפל ובן גירון שילם את המחיר.
      לגבי פריון, ההנהלה שם חדשה לגמרי, ואם אתה בודק אותם אזי הם עמדו בהתחיבויות שלהם להקטין את ההוצאות. גם ברבעון הנוכחי ניתן לראות שהם יצאו לדרך חדשה, אז בינתיים אי אפשר להניח שהציפיות לא תואמות את התוצאות

      אל תשכח הפטור מאחריות.

      1. בנוסף,צריך להסתכל גם על התמחור. החברה עדיין בשווי מצחיק, כך שגם אם קברניטי פריון טועים ואביטדה יהיה 20 מיליון במקום 30, זה עדיין מחיר מציאה.

  9. היי משקיע בערך,

    מתי לדעתך נקודת כניסה חוזרת למניה?

    תודה,
    גל אברהם

  10. חודשיים אחרי, עליה יפה והתמנות – אחרי ההכרזה על גיוס חוב חדש.
    יש לך דעה בנושא?
    תודה רבה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *