3q2018

בחג השני של סוכות, פגשתי קרוב משפחה של אישתי. הוא אמר לי ״למה אתה לא זורק פנימה איזה 10,000$ למנית קנאביס? מה יש לך להפסיד? 10,000$?״. אז לא. לא קניתי ביטקוין ב 2017 ולא רכשתי מניות קנאביס ב 2018. איך אפשר לשערך שווי אחזקות כאלה? ועדיין, התשואה שלי משביעת רצון. אני חושב שמה שמאפיין הרבה משקיעים טובים היא היכולת לא רק לעשות תשואות, אלא לעשותן בסיכון נמוך. לא שאני חושב שאני משקיע כ״כ טוב, אבל אני יכול להיות מרוצה מעוד רבעון לא רע בכלל, ובסיכון (שלדעתי) נמוך דיו כדי להנות מהמשחק. מתחילת השנה, התיק שלי עלה 33.51%. כזכור, אני מחשב את התשואות ע״י שימוש בפונקצית XIRR באקסל, והתשואה היא נטו, אחרי עמלות, מיסים שנוכו במקור ותשלום דיבידנדים. שאלתי את אותו בחור ״אם היו מבטיחים לך 33.51% ב 9 חודשים ביום הראשון של 2018 אבל להתאפק מבלי לקנות שום מנית קנאביס, היית חותם על זה?״. הוא ענה ״כן״.

למה לסטות מהדרך המשעממת והבטוחה לטובת שטויות?

כמה מילים על כמה אחזקות:

פאי

טיקר: PHIIK ו PHII. אחזקה גדולה שלי שהוספתי אליה מזה כ 2 רבעונים. סיפור מאד מעניין עם ערך גדול חבוי בחברה שאם החברה תבצע מס׳ מהלכים פשוטים לטובת בעלי המניות, הדבר יטיס את המניה. פאי היא חברה שמחזיקה צי של מסוקים עבור 2 סגמנטים. סגמנט אחד של חיפוש גז שנקרא O&G וסגמנט נוסף של Air Medical. סה״כ הנכסים של החברה עומדים על כביליון דולר, כאשר החוב של החברה הוא כ 600 מיליון דולר. החברה צריכה לממן מחדש את החוב עד מרץ 2019 מכיוון שהוא פוקע. כתוצאה מהחוב המעיק שפדיונו קרב, פאי משלמת כ 32 מיליון דולר בשנה. בשווי שוק של כ 145 מיליון דולר, מדובר על כמעט רבע משווי השוק של החברה בתשלומי ריבית. בשווי כזה, ועם הון כולל של כ 600 מיליון דולר מכפיל ההון הוא כ 0.25. החברה מנסה למחזר את החוב שלה, כאשר הבנקים המממנים ״מריחים דם״ ומציעים עלויות מימון גבוהות של כ 11%. הצעה שעלתה ב 13D שנשלח לפאי (נשלח כדי לאותת לחברה לעשות פעולות נכונות עבור בעלי המניות) הוא למכור את אחד או את 2 הסגמנטים שלה, מה שיחסל את רוב או את כל החוב. במקרה כזה, בהנחה ששווי הנכסים שלה במאזן הוא אכן כביליון דולר, אחרי סילוק החוב, החברה תוריד דרסטית את המינוף שלה ואז אין שום סיבה שחברה כזו לא תקבל מכפיל הון סביר יותר, סביב 1 אם אנחנו מניחים שהיא לא צומחת, מה עוד ששער הנפט רק עולה לאחרונה ואיתו הדרישה לאסדות. ממש לפני כמה ימים, החברה פרסמה שהמנכ״ל (שהוא גם בעלי מניות גדול בחברה) הלווה לחברה 130 מיליון דולר יחד עם משקיעים נוספים. ההלוואה היא בריבית 6%, כך, שמדובר בחדשות טובות. לחברה כבר יש מימון מחדש על חלק מהחוב, וגם בעל החוב החדש, הוא לא אחר מהמנכ״ל שמבין כנראה מה שהשוק מפספס. אם מכפיל ההון הוא 0.25, ואחרי מכירה של סגמנט היא תסלק החוב ותסחר במכפיל הון של 1, טוב, הבנתם את הרעיון…יופי של יחס סיכון/סיכוי.

פלוס 500

אחרי ריצה מדהימה מסוף 2016 ועד לפני כחודשיים, פלוס 500 היתה הדארלינג של שוק ההון. אני מכרתי את רוב האחזקות שלי כל הזמן בדרך למעלה כשהמכירה האחרונה שלי היתה ב 2050 פני, למרות שלא מכרתי הכל. בדו״ח האחרון שלה, החברה דיווחה על 261 מיליון דולר רווח לחציון. בחישוב מהיר, אם לחברה יש כ 14 מיליון מניות, בשער של 2000 פני החברה שווה כ 2.3 ביליון פאונד או 3 ביליון דולר. אם נמצע את החציון על פני כל השנה נקבל רווח של 520 מיליון דולר ובשווי של 3 ביליון דולר נקבל מכפיל רווח (לפני המזומן) של פחות מ 6. אז פה הבעיה. פלוס 500 הודיעה שהחציון היה חריג מבחינתה ואין לצפות לכאלה תוצאות בהמשך. פלוס 500 צופה שהתוצאות שלה בהמשך יהיו ״בהתאם לתוצאות השוק״. זו מן טרמינולוגיה עמומה כזו עבור חברות שנסחרות באנגליה. שוק ההון תמיד צופה פני עתיד. בשיחת הועידה, החברה אמרה שהיא צופה אביטדה לכל השנה של 424 מיליון, וזאת לאחר שהם עשו בחציון 349 מיליון, מה שמשאיר אביטדה לשאר השנה, כלומר לחציון השני של 75 מיליון דולר. אם נניח ש75% מהאביטדה הופך לרווח נקי, נשאר 56 מיליון דולר בחציון או 112 מיליון דולר בשנה, וזה כבר גרוע ביותר לחברה ששווה באותה נקודת זמן 3000 מיליון. נכון שלחברה יש תשואה על ההון מדהימה, המון מזומן בקופה והמתחרות נסחרות במכפיל רווח מפולפל, אבל לא הרגשתי בנוח עם התימחור ומכרתי כל מה שנותר בכ – 1700.

לאחר מכן, כשאני בחוץ היה לי נוח לחשוב על העתיד הרחוק ולחשב את צעדיי כי העתיד הקרוב, קרי חציון שני של 2018 אינו מבשר טובות. מתברר, שחברת אנליזה בשם ליבריום נתנה תחזית עבור פלוס 500 עם עבודת מחקר שבה היא צופה לפלוס 500 רווח למניה של 200 פני ב 2019. פלוס כאמור מניחה ״שהתוצאות שלה יהיו בהתאם להערכת השוק״. אם נניח ש200 פני למניה זהו רווח בר קיימא ל 2019, במחיר של כ 1350, אנחנו מקבלים מכפיל רווח של 6.75 לפני המזומן, ופלוס 500 היא מכונת מזומנים. בהתאם להערכת מצב מחודשת זו, התחלתי לחזור למניה (כשהיתה גבוהה יותר מהשער הנוכחי). מה קרה הלאה? פלייטק הודיעה שהיא יוצאת לגמרי מהפוזיציה ומכרה 10% מהאחזקה, והמייסדים מכרו עוד 8% ונשארו עם 8% בלבד. הדבר גרם ללחץ של מוכרים כשביומיים 18% מהחברה החליפה ידיים. אני אמרתי ״תודה רבה״ ועתה פלוס 500 חזרה להיות אחת האחזקות הגדולות שלי. אני נותן לה יעד של מכפיל שמרני של 10 או 2000 עד סוף 2019, מה שיעשה אותי שמח מאד. כדי לנצח בשוק ההון, צריך לפעול בניגוד להמון, אבל, גם כמובן להיות צודק. כרגע כל ה״רע״ מוגלם במחיר המניה, ואני מרגיש מאד בנח עם התימחור הנוכחי.

פריון

מאד לא אהבתי את שיחת הועידה של החברה. נכון, החברה מדממת ב״חיפוש״, אבל היא עדיין מייצרת תזרים מזומנים משמעותי, ולראיה, המזומן של החברה תופח. מה שלא אהבתי אלו הן המחשבות להתחיל לרכוש חברות נוספות. פריון היתה בעברה רוכשת גרועה ביותר. כל העסקות נעשו במחירים הזויים עבור ביזנסים דועכים שנמכרו לפריון. יכול להיות שברכישה חדשה היא תוכל לייצר תזמ״ז ורווח שיחפו על סגנטים דועכים, אבל אני הייתי מעדיף בייבק למניות, דיבידנד או הורדת חוב. החברה לא מסכימה איתי כפי שאפשר לקרוא בשיחת ועידה, ולכן מכרתי את רוב הפוזיציה וכעת פריון אחזקה מאד קטנה שלי. גם לא אהבתי את כל המשחקים של ספליט הפוך ושינוי שם לחברה. הכי טוב בעיניי, אם החברה פשוט תשתף את בעלי המניות המוכים עם הרווחים של החברה במקום לחפש תרגילים.

CTHR

במבחן התוצאה, כשלון חרוץ. הייתי לחלוטין צריך למכור הכל ב 1.6$ למניה בפברואר. אבל, זה לא אומר שאני צריך למכור הכל כעת ב 0.88$ כשלחברה יש 1.57$ בוק למניה. סה״כ היה לחברה רבעון לא רע מבחינת מכירות, אבל רווח אין. הפעם האשם הוא לקוח שעשה שינוי במלאים שלו ועצר רכישות מהחברה. לצערי, עם השחיקה בתוצאות, גם המזומן של החברה ירד. אני חושב שסה״כ חברה שנמצאת על סף הרווחיות ונמצאת במכפיל הון של כ 0.6, אינה יקרה ודי מעניינת מבחינת יחס סיכון/סיכוי. לחברה יש הרבה שת״פים חדשים עם וולמארט, Stein Mart Inc ואפשרויות מגוונות למכירות ברשת שגם צומחות. אני נותן פה עוד רבעון אחד-שניים במיוחד עם עונת החגים בתקווה לראות שיפור בשורה התחתונה. לדעתי, בהנחה שהחברה תצליח להרוויח, המניה תזנק שכן, אין סיבה במקרה כזה למכפיל הון כ״כ נמוך. 

סומוטו

כשאינסיידרס קונים כל הזמן, אני מרגיש בנוח. סול צבי ויעקב טננבוים קונים ללא הפסקה. זה מרגיש טוב להיות בצד של הקונים, למרות הסיכון באחזקה שבה אתה תלוי ברגולוציה מהצד של גוגל, מייקרוסופט או פייסבוק. סה״כ החברה לא ממש יקרה, ואני אופטימי שאולי יהיה פה בייאאאוט סופסוף. אני מעדיף את אסף יצחיאק מאחורי ההגה מאשר בן גירון שזז הצידה, כשנראה שהוא מאמץ גישה יותר אגרסיבית לשתף את בעלי מניות עם הרווחים. אני רוצה להאמין שזה בעקבות שיחות רבות שעשיתי איתו אבל אין באמת לדעת. חדשות נוספות: ילין לפידות הפכה להיות בעלת עניין בחברה.

LEE

זוכרים שהחברה הודיעה שיש לה שת״פ עם באפט ברבעון הקודם? החברה טסה בטרום, ואני מכרתי הכל בעליה של 50% ב 3.5$. המניה התדרדרה פעם נוספת, ואני נכנסתי חזרה. לא אחזקה גדולה שלי, אבל אני מאד אוהב את התימחור בחברה. החברה שווה בשוק ההון 157 מיליון דולר, אבל עשתה מתחילת השנה אביטדה של 100 מיליון דולר כמעט. לאן הולך כל האביטדה הזה? לתשלום ריביות על החוב הגדול של החברה. החוב הנוכחי של לי עומד על 463 מיליון דולר, אבל יורד במהירות עם התזרים המצוין של החברה.

שוהם ביזנס

חברה שנכנסה לתיק לפני מס׳ חודשים ואחזקה גדולה שלי. מוכרת לכל מי שדוגר בבלוגים מסביב. סיפור מאד פשוט וברור. חברה שעוסקת בניכיון צ׳קים עם בעל שליטה דומיננטי שמחזיק ב49% מהון החברה. החברה בלעדית בצפון, ואין לה מתחרים באיזור זה. עושה רווח של בערך 2.5 מיליון שקל ברבעון על תיק אשראי של כ 165 מיליון שקל לפני שנביא בחשבון ערבות בעל שליטה. כל זאת נכון לרבעון 2 של 2018. עושה תשואה על ההון של כ 30%, ועדיין נסחרת במכפיל רווח של כ 8. חברה כזו צריכה לקבל מכפיל רווח הרבה יותר גבוה, מה גם שאם תצליח להוריד את עלויות המימון, הדבר יהפוך אותה לזולה עוד יותר, שכן, הרווח ייגדל משמעותית לעומת המצב הנוכחי וזאת, עוד לפני צמיחה.

 

אינני יועץ השקעות ולא רואה חשבון ולא הוסמכתי לכך. יש לקרוא את הפטור מאחריות לפני ביצוע כל פעולה. אין להסתמך על החישובים שנעשו ברשומה הזו, הם עלולים/עשויים להיות מוטעים. אני עושה הרבה טעויות ויש סיכוי גבוה שטעיתי ברשומה זו. סביר להניח שאני מדבר שטויות ולכן כל מי שמבצע פעולה על סמך רשומה זו, עלול להפסיד את כספו. אין תחליף לייעוץ מקצועי. יש לראות ברשומה זו בגדר מחשבות שהכותב מעלה בלבד ולא לייחס שידול לפעולה. נא לא להקשיב לי. אני עלול/עשוי לקנות/למכור כל נייר ערך מבלי לפרסם זאת.

9 תגובות בנושא “3q2018”

  1. לגבי סומוטו ציינת את התלות שלהם ברגולציה של גוגל, פייסבוק ומיקרוסופט, אבל התלות הכי גדולה שלהם היא דווקא ברגולציה של אפל.
    הוצאות המימון שלהם גם ירדו השנה. לא אתפלא אם החברה תרוויח באזור ה-10 מיליון דולר שנה אחרי מס והוצאות מימון ובתוספת פחת על נכסים לא מוחשיים. זאת אומרת סביב ה-35 מיליון שקל על שווי שוק של 155 מיליון. לא רע

    ג.נ
    מחזיק סומוטו

  2. תודה על האזכור! אני קורא ותיק של הבלוג המצוין שלך.

    סחטיין על העדכון והתוצאות! כרגיל העלית כמה רעיונות ששווים בדיקה.

  3. מה דעתך על הדוח האחרון של CTHR ?

    החברה עברה לרווחיות, מכירות האונליין עולות, אך נראה שהשוק לא מתלהב.

    1. סופסוף יש רווח. למרות שהחברה מאד שברירית. אפשר לראות שהמזומן בה יורד בקצב עקבי, אם כי המלאי עולה ונראה שהם מתכוננים לעונת החגים.
      יש הרבה שת”פים. וולמארט, stein Mart, ועכשיו עם מייסיז. למרות הכל, בקושי מגיע רווח לשורה התחתונה.
      אני מסתכל על הצד החיובי: כשמכפיל ההון כ”כ נמוך (הבוק ב 1.61$) והחברה מרוויחה, אפילו טיפה, ללא מינוף, אזי החברה לא יקרה.
      אני אמתין עוד לראות איך עונת החגים תשפיע על המכירות והרווח ואז נראה.

      גילוי נאות: כדאי לכל אחד לעשות את שיעורי הבית בעצמו ובכל מקרה לקרוא את הפטור מאחריות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *