2018 היתה שנה די רעה עבור המשקיעים. לאחר 9 שנים ירוקות, הגיע הרבעון האחרון של השנה והפיל את כל המניות. למרות זאת, אחת המניות הטובות בתל אביב היתה סומוטו שעלתה ב 41% במהלך השנה וחילקה עוד המון דיבידנדים מקופת המזומן הדשנה. תשואת הדיבידנד ל 2018 היתה כ 23%. יתרה מזאת, מנית סומוטו עלתה כמעט 30% בינואר 2019 בתוספת הודעות חיוביות של תשלום קרוב של דיבידנד גדול של 12 מיליון שקל (החברה מחויבת ל50% תשלום מהאביטדה, ופה היא משלמת יותר), ושהיא צופה לעליה בהכנסות ורווח מהותיים כתוצאה מהודעה על הסכם חדש מדצמבר, שעוד אמור להשפיע בעתיד על התוצאות. אני מניח שהשוק סופסוף מפנים שהחברה מחלקת את המזומן לבעלי המניות בנדיבות יתר, ושהתזרים החזק שלה הוא פה כדי להישאר.
להמשיך לקרוא סומוטוחודש: ינואר 2019
Oceanwide is on your side 2
״דרך ערך״ נפרד מאחזקה ישנה:
אחרית דבר, האמנם?
ביום שני האחרון GNW ו Oceanwide קיבלו אישור למיזוג המתוכנן שלהם ממדינת ניו-יורק. זה היה האישור האחרון בשורת אישורים והסכמות שהתקבלו למיזוג המתוכנן. קדמו לכך אישורים ממדינת וירג’יניה, ודלוור ונראה שהמיזוג, שנתיים בערך אחרי שהוכרז, יבוצע בסופו של דבר. המניה הגיבה בהתאם ופלירטטה עם מחיר של 5$, מחיר שמשאיר פער ארביטראז’ של פחות מ 10%. כאמור ,Oceanwide הציעה לקנות את GNW במחיר של 5.43$ למניה.
זה נראה סגור ולכן מכרתי את כל האחזקה שלי במחיר של 4.97$-4.99$. מסע שהתחיל אי שם במרץ 2017 הגיע לסיומו. מסע שהתחיל בארביטראז’ של למעלה מ 30% עם מיזוג שנראה מובטח, ושיושלם תוך 3-6 חודשים, הדרדר מאוד כשהאישורים הרגולטריים בוששו לבוא. וגם כשהם הגיעו זה עדיין הרגיש כמו רכבת הרים ולא כמו הליכה בפארק כפי שזה אמור היה להיות. אבל זה בדיוק מה שאיפשר בסופו של דבר לעשות כסף. אתם יודעים מה? אולי GNW עוד לא ממש סגרה את הדלת על האפשרות להמשיך לקבל ממנה תשואה. אבל לפני שנבין איך, נציג את תקציר הפרקים הקודמים:
להמשיך לקרוא Oceanwide is on your side 22043
מישהו כתב לי באחת התגובות שמזמן לא כתבתי על הפנסיה. האמת, שאין יותר מדי לכתוב. לפעמים בא לי להיות זקן ולהגיע לשנת 2043 (שנת הפרישה הרשמית שלי) להראות לכל הספקנים שצדקתי.
למה אני כותב לכם בכלל על הפנסיה? הרי הכל צריך להיות ברור. צריך להצמד למדדים (למי שלא רוצה לנהל הפנסיה ב IRA ולהגדיל את הסיכון במטרה להגדיל התשואה), להמשיך לקנות דרך ההפקדות הפנסיוניות של המעסיק, ולהנות מתשואה גבוהה בסיכון נמוך. נכון?
אני תמיד מתפלא שאנשים לא מבינים משהו כ״כ בסיסי. אני זוכר שהייתי קורא בזמנו את המנטור לדעתי של כמעט כל משקיעי הערך בישראל, עדו מרוז, בבלוג שלו, שבו הוא אמר שהוא היה יושב שעות מול מחשבון פיננסי ומחשב כמה כסף יכול היה להיות לו בהיותו שכיר. גם אני עשיתי אותו דבר ואני תמיד מתפלא על כל הטוקבקיסטים והמצייצים שאומרים שהם לא בונים על פנסיה וכל מיני אמרות סרק שכאלה. אני בונה על הפנסיה שלי. מאד.
להמשיך לקרוא 20432018
השנה לא היתה ״אמורה״ להסתיים כך. הרגשתי שהשנה הולכת לי ממש טוב עד תחילת נובמבר 2018. כל האחזקות שלי פגעו בול. קניתי או מכרתי בזמן את קאטו, פלוס 500, LEE, פריון, WG, שוהם ביזנס וכבוד אסאר ועוד כמה אחזקות קטנות שהוסיפו פה ושם כמה אחוזים לתשואה. בתחילת נובמבר התיק שלי הראה תשואה של כ 35% מתחילת השנה ומאז נפל כמו אבן. הלוואי והייתי יכול להגיד ש״זה עובר מעלי״ ואני אדיש, אבל זה לא. התיק שלי נפל מאז בכרבע, ועדיין הצלחתי לסיים את השנה עם תשואה שהיא הרבה מעבר לתשואות המדדים, ואפילו משמעותית. כשפתחתי את הבלוג התיאור שלו היה ״בדרך לתשואה דו- ספרתית״. החלק השני שלא נכתב הוא ״להכות את המדדים״. אז שנתית, זה די מצליח, אבל אני מאוכזב מאד מהטעויות שלי השנה.
השוק יודע ללמד אותך שיעור בצניעות ובענווה. תמיד הנחתי שאם השוק ייפול, מניות הטכנולוגיה ייפלו הרבה יותר מהמניות ה״זולות״ שלי. מתברר שהסיכון שהחשבתי כנמוך, התממש והכה במלוא העוצמה במניות הממונפות שלי, בעיקר PHII שירדה כ – 80% בחודשיים. האחזקה הגדולה מדי שלי פגעה בי תשואה דו ספרתית כבדה רק היא. בנוסף היו עוד כמה אחזקות ממונפות שלא צלחו. אחת מהן היא LEE שחזרתי אליה לאחר ההתדרדרות המהירה. מניה נוספת היא RFP שנשחטה יחד עם כל השוק, וגם אופיס דיפו שנראתה לי זולה (ועדיין נראית לי כזו) שכמו כולן, ירדה בערך 50% בחודש חודשיים. יש עוד כמה שלא חשפתי וירדו 80%! אאוץ׳!
להמשיך לקרוא 2018