רימונדה 4. דו”ח מצב

השבוע רימוני פרסמה את הדוח הרבעוני שלה והפתיע אותי כמה שהוא חזק. הפעם סופסוף רואים את פתרון המכירות מול סודהסטרים והוצאות הנהלה נמוכות כפי שהובטח. אני מזכיר שמה שמשך אותי לרימוני מלכתחילה זה המאזן החזק שלהם. לפי הדוח הנוכחי המאזן שלהם עומד על 160M₪ כאשר ההון העצמי הוא על 141M₪, כלומר יחס הון למאזן של 88%. למעשה, כפי שכתבתי בעבר, המאזן שלהם כה חזק שהם יכולים באמצעות המזומן שלהם כ 17M₪ , לחסל את כל ההתחייבויות שלהם 13.5M₪. אבל הם לא עושים זאת. לא מדובר פה על חוב. אין להם חוב בכלל. במקום זאת, הם  לוקחים את המזומן ומשלמים דיבידנד נדיב לבעלי המניות שלהם, בראשם האחים רימוני. כמה נדיב? ברבעון הזה מדובר על 1.25₪מניה או 4.4% תשואת דיבידנד לפי שער 27.9₪. סה”כ השנה רימוני חילקה (כולל הדיבידנד שהוכרז עתה ועוד לא חולק) כ 25M₪. לא רע לחברה ששווה 225M₪. כלומר, לפי תשואת דיבידנד לפי שער נוכחי כ 11%. וזאת, עוד לפני הרבעון הרביעי. מישהו יכול למצוא לי עוד חברה שמשלמת כאלה דיבידנדים?

נראה שהעננה שרבצה על החברה בדמות אותו שת”פ עם סודהסטרים שעלה על שרטון נפתר לטובה, לפחות בינתיים. המכירות חזרו לסודה לסך של 54% מסך כל המכירות. אולי תהיה השפעה מבחינת הרווח הגולמי בעקבות הורדת מחירים אבל מצד שני גם הנפט יורד, אז זה עשוי להתקזז. אני לא באמת יודע.

המכירות של רימוני ברבעון הם 45M₪, די דומה למה שהיה ברבעון המקביל. ברבעון הקודם המכירות היו 37M₪ וברבעון הראשון 32M₪ מה שמוביל לרווח נקי גבוה מכיוון שהאחים רימוני הודיעו שהם מוותרים על המענק שלהם לטובת כלל בעלי המניות. הרווח הנקי ברבעון של 10.5M₪ או 1.3₪ למניה. יש שם רווח קטן של כ 690K₪ משערוכי מט”ח על תיק ההשקעות ועליה בשווי התיק מהשקעות שבוצעו, אז לא הייתי בונה על זה לעתיד או בכלל, כך שיש להוריד זאת מכח הרווח של רימוני.

לסיכום:

אני מאד אוהב חברות מהסוג של רימוני. קודם כל: מאזן חזק מאד. לא רק שהוא כ”כ חזק, הם לא דוגרים על מזומן כמו חברות אחרות ומחלקים הרבה מזומן. כל הרווח עובר לבעלי המניות. המכירות עולות בעקבות חידוש המכירות לסודהסטרים. האחים רימוני לחלוטין נמצאים בצד של בעלי המניות ומחלקים דיבידנד נדיב. רימוני היא דוגמא מצויינת איך ויתור על בונוס מביא לטובת החברה ובעלי המניות כולם. אפשר לראות זאת בדוח איך הרווח שלהם נראה עם הבונוס ובלעדיו. בתשואה על ההון כ”כ גבוהה ותשואת דיבידנד גבוהה, לדעתי רימוני צריכה להיות שווה כפול משווייה הנוכחי. לא רק שהיה לה רבעון חלומי, גם עלות המכר שלה אמורה לקטון ברבעון IV כתוצאה מהתרסקות של מחירי הנפט בהנחה שהם מתזמנים נכון את קנית החומר הגולמי. נותר רק לקוות ששוק המניות יגלה חברה נהדרת שכזו ויואיל לתת לה את מכפיל הרווח הראוי לה.

יש לי פוזיציה בחברת רימוני תעשיות. אני עשוי/עלול לקנות/למכור את נייר הערך (או כל נייר ערך אחר) מבלי לעדכן כאן או בכל מקום אחר. אינני יועץ השקעות ולא הוסמכתי לכך. הפרטים ברשומה זו עשויים/עלולים להיות מוטעים. יש סיכוי גבוה שטעיתי בכל החישובים וגם הגעתי למסקנות הפוכות. יש לקרוא את הפטור מאחריות לפני ביצוע כל פעולה.

3 תגובות בנושא “רימונדה 4. דו”ח מצב”

  1. משקיע בערך שלום,
    איך לדעתך יש לתמחר את היות סודהסטרים לקוח מרכזי ואת העובדה שהם מתכננים לבנות מפעל משלהם שיספק את המוצרים שמסופקים כיום על ידי רימוני. נכון שסודהסטרים חתמו חוזה עם רימוני על אספקות עד 2017 אך מה יקרה אז שרימוני תאבד את הלקוח המרכזי שאחראי על רוב ההכנסות?

    1. היי נדב. סודהסטרים אכן לקוח מרכזי ומהותי. היא אחראית על כ 54% מהכנסות רימוני ברבעון. בינתיים יש הסכם בין רימוני לסודה עד ל 2017 שבו הן חזרו לשתף פעולה בעלות מופחתת. כרגע אני חושב שעד 2017 לא נצפה בזעזועים מיוחדים, אבל אין לדעת. ממה שדיברתי עם דני רימוני המנכ”ל ובעל מניות גדול בחברה, שאלתי אותו על סודה והוא ענה בכנות שרימוני היתה לפני סודה ואחרי סודה. הם תמיד ידעו למצוא לקוחות. מדובר על חברה עם נסיון של עשרות שנים. אין 100% ודאות באחזקה של כל לקוח. זו לא אופרציה כ”כ פשוטה עבור סודה להרים כזה מפעל כמו שלרימוני יש. אני לא יודע אם אני מדייק כאן אבל מסיור במפעל ראיתי שיש תבניות שנמצאות אצל רימוני ואם סודה רוצה להכין תבניות משל עצמה, זה יותר מסובך. בכך הלקוחות שבויים של רימוני. אני לא זוכר אם זה המצב בין סודה לבין רימוני, אבל אני אנסה באמת לבדוק.

      כרגע, היה להם רווח נקי של 11.6M₪ לפני מס ברבעון, ואם נחזיר את הכנסות מהשקעות זה יוצא בערך 11M₪. אני לגמרי חושב שזהו כח הרווח האמיתי של החברה אם ההכנסות לא תפגענה, כלומר רווח נקי אחרי מס של 10% (יש להם מפעל הזכאי להטבת מס ולכן הם משלמים מס מופחת), אז הרווח הרבעוני שלהם הוא 10M₪, או 40M₪ בשנה. בשווי שוק של 250M₪, אתה מקבל חברה במכפיל כ – 6.5 עם תשואת דיבידנד דו ספרתית ומאזן חזק. זה מספיק זול לדעתי בשביל לספוג את הסיכון מול סודה.

      תזכורת: יש לקרוא הפטור מאחריות לפני כל החלטה. אינני בעל רישיון לעסוק בהשקעות.

      1. הי נדב. בדקתי עם רימוני תעשיות את השאלות שהעלת, ולהלן:
        1. קודם כל אני רוצה להבהיר שרימוני לא מייצרת עבור סודה את הבקבוקים אלא את מכשירי ההגזה, הפקקים וכוסות המדידה.
        2. אכן, כמו שחשבתי התבניות של סודה נמצאות אצל רימוני אבל מתברר שהן שייכות לסודה ולא לרימוני כך שבמקרה של עזיבה, סודה יכולה לקחת את התבניות אבל אם יהיו לה שברים או בעיות, אז תצטרך להסתדר לבד, וזה לא כ”כ פשוט. כלומר רימוני נותנת פתרון מצויין ומהיר: גם תבניות וגם הזרקה במפעל שלה כך שזה יתרון עבור סודה בפרט ועבור לקוחות בכלל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *