רימונדה – 3

השבוע פורסם הדוח הרבעוני של רימוני תעשיות. משהו בהחלט מעצבן בשוק ההון בישראל: אין לי שמץ של מושג מתי הדו”ח יפורסם. אני יודע שהוא אמור להיות מפורסם עד סוף החודש, אבל תאריך רשמי? זה אין לדעת. מחלה בשוק ההון. זה לא רק רימוני, זה נכון לכל חברה בשוק ההון בישראל.

טוב, לענייננו: במבט ראשון, לא נפלתי מהכסא מהדו”ח של רימוני. סה”כ סביר. אם תמצאו לי חברה במחיר יותר נמוך, אני אשמח לשמוע. ולמה לא נפלתי? ההכנסות יורדות, הרווח הגולמי כבר מצטמצם ל 23%, לאחר שהיה 25% לכל שנת 2013, והרווח הנקי הוא 17.2% לעומת 17.8% לעומת כל שנת 2013. גם ההון יורד (אבל זה בגלל מדיניות הדיבידנד האגרסיבית). אבל חשוב לזכור שההכנסות נפגעו בגלל ביטול ההזמנות מסודהסטרים שחזרו רק ברבעון האחרון, וכבר התחלתי לפתח ציפיות שההכנסות רק נפגעו זמנית, אבל אז ראיתי את השורה הבאה בדו”ח:

 “כתוצאה משינוי בתנאים המסחריים כאמור לעיל וכן כתוצאה מירידה בהזמנות מצד סודה ברבעון הראשון של שנת 2014, חלה ירידה בהכנסות וברווחיות החברה מסודה. יחד עם זאת, החל מחודש מאי עלה חזרה היקף ההזמנות מצד סודה. בסך הכל היוו ההכנסות מסודה בתקופות של שישה ושלושה חודשים שהסתיימו ביום 30 ביוני 2014 כ- 38% וכ- 43% מסך ההכנסות, בהתאמה. (בתקופות המקבילות אשתקד: כ- 44% וכ- 43%, בהתאמה).”

 

אז בעצם, לא רק ההכנסות של סודהסטרים מס”כ ההכנסות נפגעו.. אם היחס ב 2 הרבעונים המקביליםהוא אותו יחס מסודהסטרים, והעוגה כולה קטנה, אז שאר המרכיבים בעוגה גם ירדו…

מה שעוד יש לזכור, זה שמבנה המענק של הרימונים משתנה, והם הואילו בטובם אפילו לחסוך לי עבודה ולחשב את הרווח פרופורמה לאחר השינוי: 0.88₪ למניה רווח ברבעון לעומת 0.79₪ למניה ללא הסכם השכר ובחציון 1.62₪ למניה לעומת 1.45₪ למניה.

אז בחישוב מהיר, לחברה יש הון עצמי של 137M₪, והיא עושה כ 26M₪ בשנה ככה די רגילה, או תשואה על ההון של 19% שזה הרבה פחות טוב מהמס’ של 2013.

מבחינת מכפיל רווח, היא מרוויחה בשנה כ 26M₪ על שווי שוק של כ -221M₪ שזה נותן מכפיל רווח של 8.5, ובניכוי המזומן נטו של כ 20M₪, מכפיל רווח מנוטרל מזומן של 7.5.

מה שאומר שהחברה לא הכי זולה, אבל בשוק שבו חברות מקבלות מכפילים דו ספרתיים, עדיין יש לי ביד פרת מזומן רצינית שרק ברבעון הזה מחלקת 3% (± כל הרווח הרבעוני שלה) דיבידינד, מאזן איתן ותשואה על ההון גבוהה, אבל עתיד לא ברור…זה משהו אחד להשקיע בחברה עם מכפיל 7 שצומחת ואחר לחברה שלא צומחת…

מכיוון שאני לא בטוח בעצמי כבר בהשקעה הזו כמו שהייתי עד לפני כמה חודשים, אני אנסה לחשוב מה היו עושים הגורואים הבכירים. האם הם היו משקיעים בחברה כזו, וזו גם הזדמנות ככה לרענן את שיטות העבודה של כל אחד מהקליברים הגדולים במשפט וחצי:

  1. פיליפ פישר: אין שום סיכוי. הוא היה משקיע לפי שיטת 15 הנק. רימוני תעשיות בכלל לא קרובה לזה.
  2. אולי לפי הבן שלו, קנת’ פישר? גם לא. מכפיל המכירות הוא גבוה מדי, מעל 1 ומכפיל ה RND הוא גבוה מאד, וזה בכל מקרה לא משהו שממש ברור מהדוחות של רימוני. לזכותם ייאמר שהם בכיוון של להוריד עלויות שכר והנהלה ואין להם מחלקת מכירות בזבזנית.
  3. גראהם: אין סיכוי. החברה לא נט נט. אז לא. (אין בכלל נט נט בת”א..).
  4. גרינבלט: משקיע לפי נוסחת הקסם. האם רימוני היא עם המכפיל רווח התפעולי והתשואה על ההון ביחד מבין הטובות ביותר בשוק? נבדוק באתר של גבי זי שעשה עבודת קודש בלהכניס את כל המידע בשוק ההון לתוך פרמטרים ונבדוק. באסה. החברה לא ברשימה.
  5. פיטר לינץ’: טוב, פה זו אולי קרן האור היחידה. החברה עם תשואה על ההון גבוהה, פרת מזומנים רצינית. יש לה מאזן מושלם. ה PEG שלה בשנים מסוימות יכול להחשב של פחות מ -1…

Lynch

אז מה עושים? בינתיים אני מחליט להנות מהדיבידנד השמן ולהחזיק פוזיציה נמוכה. נראה מה קורה בעוד רבעון.

 

 

יש לי פוזיציה קטנה במניית רימוני תעשיות. אני עשוי/עלול לקנות/למכור את נייר הערך (או כל נייר ערך אחר) מבלי לעדכן כאן או בכל מקום אחר. אינני יועץ השקעות ולא הוסמכתי לכך. הפרטים ברשומה זו עשויים/עלולים להיות מוטעים. יש לקרוא את הפטור מאחריות לפני ביצוע כל פעולה.

4 תגובות בנושא “רימונדה – 3”

  1. ניתוח טוב ומעניין.בנוסף, הרעיון להוסיף פסקה של מה הגורואים הגדולים היו עושים הוא לדעתי מה שחסר בכל ניתוח של חברה (כי כל האנליסטים בשוק לא באמת מבינים….) קראתי את כל הפוסטים האחרונים על רימוני ואני מרוצה בעיקר מהדיבידנד.אגב, האם בעלי החברה התייחסו לגל השמועות על מכירת סודהסטרים?

  2. בעלי החברה לא התייחסו כי אין ממש קשרי משקיעים או שיחות ועידה שאפשר לשאול….
    סודהסטרים סה”כ מחליפה בעלי מניות. האם זה אומר שהיא לא תקנה יותר מרימוני? אולי כן ואולי לא, לדעתי לא ישפיע. בכל מקרה סודה אמורה להגדיל פעילות מול רימוני בהתאם לציטוט לעיל.

  3. משקיע בערך, יופי של ניתוח. אהבתי את הפרספקטיבה של הגורואים הגדולים לקינוח.
    לעניינינו, לגבי סודהסטרים, צריך לזכור שסודהסטרים חזרה להיות לקוחה באמצע מאי, כלומר רק חצי רבעון. האמת אני לא יודע אם זה טוב רע. אם בחצי רבעון היקף הפעילות מול סודהדטרים הוא 43%, אז כנראה שהיקף הפעילות מול לקוחות אחרים הצטמק משמעותית ברבעון האחרון. מצד שני רבעון מלא של סודהסטרים כלקוח אמור להגדיל משמעותית את השורה העליונה.
    בסך הכל ברבעון הנוכחי רווח של 6.3 מיליון לעומת 5.4 מיליון ברבעון הראשון. 16% שיפור. זה יפה מאוד אבל עדיין מאכזב יחסית למספרים של 2013.
    אהבתי את הדיבידנד. הוא משקף קצב שנתי של 12% תשואה. לא רע בכלל.
    לגבי ביטול המענק של הרימונים החל מיולי (או יוני?) 2014. קודם כל הסתכלתי על תוצאות ההצבעה בישיבת בעלי המניות, ואני מעוניין לדעת איזו סיבות היו לחלק מבעלי המניות להתנגד למהלך? למה? מגיעים האחים רימוני ויוזמים מהלך שמגדיל את הרווח לפני מס ב 5-6 מיליון שקל (רימוני משלמת מס מופחת בגלל הטבת מפעל מועדף ככה שגם אחרי מס זה יוצא הרבה) והם מתנגדים. לא מבין את זה. חלק מהמתנגדים הם נציגי השחקנים הגדולים שמנהלים את קופות הגמל והפנסיה שלנו. עוד סיבה שגורמת לי לבכות כשאני נזכר מי מנהל את הפנסיה שלי.
    בקשר לחישוב פרופורמה. לגבי 2014, הייתי לוקח אותו בערבון מוגבל מכיוון שהמענק מחושב בסוף שנה על פי ביצועים בשנה החולפת. מאחר ש 2014 עוד לא נסתיימה, ניתן רק לשער מהו המענק שהרימונים יקבלו על 2014. יותר מעניין להסתכל על 2013, שם באמת המענק שולם וידוע ולכן 58 אג’ תוספת לרווח הנקי תחת תנאי השכר הנוכחיים זו בהחלט תוספת משמעותית. מצד שני, 2014 עוד לא הסתיימה אבל היא מסתמנת כשנה חלשה יותר, ולכן ניתן להניח שהשפעת ביטול המענק תהיה קטנה יותר יחסית ל 2013, מה שבהחלט משתקף בדיווח.
    2015, אגב, תהיה השנה הראשונה המלאה תחת תנאי השכר החדשים. אם עד אז רימוני תחזור להיקף הפעילות והרווחיות של 2013 אז המחיר כיום בהחלט אטרקטיבי לדעתי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *