ישראליות

הרבה ישראליות שאותן אני מחזיק פרסמו לאחרונה דו”חות. חשוב לי לציין שחלק גדול מהאחזקות שלי אני לוקח מאחרים. זו לא בושה. מה שכן, אני מקפיד להבין את התיזה שמאחורי ההשקעה ורק לאחר מכן, אני מבצע קניה של מניות החברה, לעיתים אחרי שדיברתי עם ההנהלה, ולעיתים משלים פערים תוך כדי תנועה.

דלק רכב:

(זו אותה תגובה ששמתי אצל ערך מוחלט ממנו קיבלתי את הרעיון):

הרבעון היה חלש. אנשים מעדיפים להמתין עם הקניה לשינוי של השנה הקלנדרית. מניתוח של המכירות של דלק רכב (שאינן בדו״ח) על החודשיים הראשונים של שנת 2015, היא מכרה 5557 רכבי מאזדה, 570 רכבי פורד ו 639 רכבי BMW. כלומר, יש פה צמיחה לעומת החודשים המקבילים של רכבי מאזדה ואפילו פורד שלא מראה יותר מדי סימני חיים באופן כללי. ב BMW יש ירידה במכירות, אבל זהו סגמנט המכירות היותר קטן של דלק. כלומר, החברה צומחת. לא הייתי יותר מדי מתייחס לרבעון הרביעי של 2014. הוא כבר לא רלבנטי. מה שחשוב זה ש-2015 נפתחה חזק מאד עבור שוק הרכבים. אבל, אם ניקח את כל שנת 2014, הרווח התפעולי הוא 531M₪. אם נוריד את הוצאות המימון של החוב של 20M, אזי הרווח התפעולי הוא נניח נעגל ל 500M ואחרי מס, 370M. התשואה על ההון לפי הון (כולל מובילאיי והאחזקות בפורד והנדל״ן) של 890M₪, היא 41%, כלומר התשואה האמיתית על ההון (ROIC) היא אדירה. ובכל זאת, מכפיל הרווח הנוכחי הוא לפי שנת 2014 הוא 11.5. לדעתי, אם דלק תצליח לשמור על צמיחה, אזי היא לא כ״כ יקרה. בינתיים לפי החודשיים הראשונים של השנה, זה מצליח לה לא רע. בכל מקרה, כל מה שקשור למובילאיי זה לא תפעולי, אז זה לא כ״כ מעניין. כל מה שיש שם, יחולק בסופו של דבר כדיבידנד…
שימו לב שהחברה אמורה לצאת עם המון דגמים חדשים.

אחת המניות הטובות השנה בת”א עם תשואה של למעלה מ 30% ב 2015, בינתיים אני מתאפק לא למכור, בעיקר נוכח העבודה שדלק רכב עם ניהול טוב מאד, עם בעל שליטה דומיננטי ועם סביבת מאקרו נוחה (ריבית נמוכה, שער יין נמוך…)

נאוי:

החברה ממשיכה להראות מס’ יפים. מי שמתעצל לקרוא את הדו”ח השנתי, יכול לקרוא הכל במצגת למשקיעים שמסכמת די יפה את נתוני החברה. תיק האשראי צמח ל 1134M₪, הרווח עלה אף הוא ל 63.5M₪. לאחר גל הירידות במניה, החברה נסחרת בשווי של כ 600M₪, כלומר במכפיל רווח של כ 9.5. די זול לחברה שעושה תשואה על ההון של כ 26.5%. החומ”ס של החברה עלו דרסטית ברבעון האחרון, אבל עדיין הרווח גדל לעומת שנים קודמות. נקווה שזה חומ”ס גבוה חד פעמי שלא מעיד על סיכוני אשראי. מה שהפיל את המניה זה אולי הידיעה שנאוי לא תוכל להנפיק אג”ח ללא אפשרות להמרה. את אותו אג”ח היא כנראה מתעתדת להחליף בהתחיבויות לבנקים, אז אני מקווה שהוצאות המימון תקטנה. גם ועדת לוקר לא תורמת לאי הודאות סביב החברה מבחינת רגולוציה. המניה נמצאת בדכאון כבר שנה וימים יגידו האם חברה צומחת עם תשואה על ההון גבוהה ובמכפיל רווח חד ספרתי, היתה השקעה טובה או לא. בינתיים, ניצלתי כל ירידה שלה לסביבות ה 20₪ למניה על מנת להוסיף כדי להשאיר אותה באחוזי אחזקה גבוהים אצלי. מי שרוצה לשחק עם המס’, החברה מכוונת לתיק אשראי של 1500M₪, אם היא תעשה עליו תשואה נטו של 8% שזה הרבה פחות מהיום, מדובר על הכנסות של כ 120M₪. אחרי חומ”ס של נניח 0.5% על תיק האשראי, הוצאות הנהלה ושיווק בהגזמה של 10M₪, אז הרווח לפני מס הוא בערך 102M₪ ואחרי מס כ 78M₪, מכפיל צנוע של 12 יביא את שווי השוק של החברה ליותר מ – 900M₪.

פמס:

כתבתי עליה בעבר מס’ פעמים, אז אני לא ארחיב יותר מדי. סה”כ רבעון ממש גרוע. הבעיה שאי אפשר לדעת מראש מה יהיו המספרים, וזה מה שהכי מעצבן אותי בפמס, ולכן מכרתי. אחרי זה קצת הצטערתי בעקבות הציטוט הבא מהדו”ח השנתי:

…בנוסף יצוין, כי על פי הנתונים המצויים בידי החברה למועד הדוח (טרם שגובשו תוצאות הפעילות וטרם שיש בידה דוחות כספיים, סקורים ביחס לתקופה זו), צפוי הרבעון הראשון לשנת 2015 להתאפיין במגמת גידול בהיקפי המכירות של החברה (בהשוואה להקפי המכירות במהלך הרבעון הרביעי לשנת 2014).

סה”כ, בהסתכלות שנתית, החברה ממש לא יקרה. יש לה הון של 35M$ ורווח של 16.2M$, כלומר תשואה על ההון של 46% שזה נדיר. החברה שווה 620M₪ כך שמכפיל הרווח שלה הוא 9.5, זאת עוד ללא התחשבות במזומן. יש לי הרגשה שמהרתי למכור. הבעיה שוב: החברה לא שקופה, אין לה הודעות כמעט לבורסה. אין לדעת באמת מעבר להודעה הלקונית מה תהיינה המכירות שלה. אפילו סמנכ”ל הכספים שלה שעימו שוחתתי, מודה שאין להם צפי מכירות. ברגע שמגיעה הזמנה, הוא מבצע במהירות ואין בקלוג. העדפתי בינתיים להוריד אותה משום שבכל מקרה היא היתה ממש קטנה אצלי ואני מעדיף שהתיק שלי יהיה יותר מרוכז. אולי השוק ייתן לי מתנה לקנות אותה יותר בזול. נקווה.

נקסטקום:

לא כתבתי עליה בעבר, אבל בכמה מילים, מדובר על חברת מיקרו-קאפ ממש זולה ומתחת לראדר של המשקיעים שיש לה מס’ תחומים ממש משעממים כמו תשתיות אלחוטיות (בחלקה, הקמת רשתות סלולריות באפריקה), תשתיות על קרקעיות ותשתיות תת קרקעיות. יש לה נתונים מאד מבטיחים מבחינה כמותית. המכירות שלה גדלו ל 237.5M₪ לעומת שנה קודמת 207.5M₪, כך שמכפיל המכירות הוא כ 0.2. המכירות גדלו בכל שלושת הסגמנטים שלה. הרווח גדל ל 8.1M₪ מ 6.2M₪ (למרות שאחוז הרווח ממכירות ירד…) וההון גדל ל 42.2M₪ מ 35.7M₪. נעשה קצת חישובים: תשואה על ההון היא 19% ומכפיל הרווח לפי שווי חברה של 53M₪ יוצא 6.5. יש לה עוד מזומן נטו של 7M₪. איפה יש עוד חברות כאלה נחמדות במכפילי רווח כאלה נמוכים, מה עוד שאת החברה מנהל ישראלי גיא עם אחזקה של כ 62% מהחברה. אני מאד אוהב חברות עם בעל שליטה דומיננטי. זה מבטיח את מקומו לצד שאר בעלי המניות …מיד אחרי הדו”חות קניתי עוד קצת על חשבון פמס שמכרתי. החברה די שתקנית לגבי העתיד שלה, אבל במכפיל רווח כזה, אני לא חושב שיש פה יותר מדי סיכון.

קצת ציטוטים מעניינים מהדו״ח השנתי האחרון שפורסם:

אלחוט:

…מניסיונה של הקבוצה ולאור היכרותה של הקבוצה עם שוק התקשורת האלחוטית בארץ, הקבוצה צופה כי בשנת 2015 ימשך שדרוג הרשתות המבוצע על ידי חלק מהמפעילות, תחזית אשר יש בה בכדי להשפיע על פעילות הקבוצה בתחום…

פרוייקט אלחוט מול משהב״ט:

לאחר תום תקופת הדיווח, הגישה החברה הצעה להשתתפות במכרז חדש (להלן- “מכרז תקנ”מ 2014”) שפרסם משרד הביטחון. נכון למועד החתימה על הדוח, טרם קיבלה החברה הודעה רשמית באשר לתוצאות מכרז תקנ”מ 2014.

פרוייקט הסיבים:

על פי ניסיון העבר והיות והחברה היא אחת החברות הבולטות בתחום הפעילות והיא בעלת הידע והניסיון בתחומים הנדרשים, החברה החלה במתן שרותים כקבלן משנה בפרויקט זה וצופה כי תמשיך לשמש כקבלן בפרויקט בשלבים העתידיים שלו

החל תהליך שדרוג התשתית הקיימת בארץ מכבלי נחושת או קואקס לסיבים אופטיים. החברה סבורה כי תהליך שדרוג זה עשוי להשפיע לחיוב על פעילותה של הקבוצה…

כללי:

צפי להתפתחות בשנה הקרובה להלן פירוט עיקרי הצפי של החברה להתפתחות ביחס לשנה הקרובה. – זכיית הקבוצה במספר מכרזים בשנת הדוח ממשיכה את מגמת ההתפתחות בפעילות הקבוצה גם בשנה הקרובה. – פיתוח פעילות בחו”ל – בשנת 2014 המשיכה הקבוצה לבחון שיתופי פעולה עסקיים וכן מכרזים ופרויקטים נוספים בתחומי הפעילות בשווקים פוטנציאליים בחו”ל. – הרחבת פעילויות בתחום הגז הטבעי, תשתיות אזרחיות ואנרגיה חילופית.

קשה להבין מה ההכנסות העתידיות של החברה, אבל במכפיל רווח ומכירות כ״כ נמוך, אני לא רואה פה יותר מדי סיכון.

סופרקום:

אספתי אותה מהבלוג של מרק. זו ישראלית שנסחרת בניו יורק, ולא בארץ. מדובר בחברה שמי שקנה אותה לפני מס’ שנים מועט והתאפק לא למכור עשה תשואה נדירה. ב 05/12/12 היא היתה על 0.03$ למניה והיום היא על כ – 9$. בשביל מס’ כאלה אתה משקיע בבורסה. תשואה אדירה, ובאופן מפתיע, החברה לא ממש יקרה. החברה מנוהלת ע”י מר אריה טרבלסי שהוא עם נסיון של 30 שנה בשוק ה RF וקנה אותה בזיל הזול באותם שנים שבהם היא היתה בצרות צרורות. מה שיפה שמאז שהוא רכש אותה הוא לא מכר מניות והוא עדיין מחזיק בכ – 30% מערך החברה. לא רע עבורו. לחברה יש 3 סגמנטים. סגמנט ה EID שממנו רוב ההכנסות של החברה – זהו הסגמנט העיקרי של החברה שבו החברה מחזיקה במס’ רישיונות להקים עבור ממשלות מסמכים כמו דרכונים, רשיונות נהיגה וכיו”ב. מה שטוב בסגמנט הזה מבחינת חפיר שקשה מאד לחברות מתחרות לזכות מחדש בחוזים ושיש הכנסות חוזרות לחברה לאורך שנים ובאחוזים של 20-30% לשנה. סגמנט נוסף: סגמנט המובייל שבו אפשר לבצע תשלומים גם ללא טלפון חכם וסגמנט ה IOT שזהו ה”אינטרנט של הדברים”. החברה היתה ב 2014 בצמיחה אדירה וקניתי את החברה במהלך הרבעון הראשון של השנה כשהיא ירדה מהשיא של כמעט 14$ בהם היא שייטה ברבעון הIV של 2014, לשמחתי נכנסתי רגע לפני שהיא המריאה. בד”כ אני כשלון טוטאלי בתזמון מניות. מיד לאחר פרסום הדו״חות של שנת 2014 והרבעון האחרון, המניה צללה עד 20% בתוך יומי, אבל בסופו של דבר בסיכום של יומיים אפילו עלתה…איזו תנודתיות!

אם נחזור רגע למספרים של החברה, אפשר לראות שהחברה ממש לא יקרה. בשיחת הועידה לרבעון השלישי מר טרבלסי אומר שהוא מצפה להגיע ליעד מכירות של 100M$ בתוך כמה שנים ואפילו ל 250M$ ב 2018. זה קצת יומרני לחברה שסגרה מכירות של כ 30M$, אבל ימים יגידו. רוב ההכנסות של סופרקום יורדות לשורה התחתונה והרווח השנתי הלא חשבונאי הוא 0.81$ למניה. מה שחשוב למעשה זה הצפי לשנה הבאה. לחברה יש בקלוג של 60M$ וצפי לרווח למניה של 1.2$. לחברה צומחת זה לא יקר.

יש כאלה שאומרים שהחברה לא ממש יודעת להתנהל מול המשקיעים שלה, לראיה, הראיון הזה שנעשה עם מר טרבלסי הוא אובר אופטימי, אבל אני חושב שהוא חשוב למי שרוצה להשקיע במניה. יש מס ציטוטים מעניינים. אם רק חלק מהדברים יקרו, החברה זולה.

I can say that right now I see no reason to believe that the years 2015 or 2016 are going to be weaker than 2014

Everyday that passes we are even more excited about M2M

As we keep wining more contracts, we grow the base and balance sheet of our company, so we can bid larger tenders. Many of these tenders…are similar to what we’re bidding on now. It’s just the numbers are bigger…and you have to have some scale to properly compete for them

אז מר טרבלסי נתן תחזית לאחר הרבעון השלישי של 2014, לרווח למניה של 1.2$ ל 2015. בשער של 9$, מדובר על מכפיל רווח של 7.5 לחברה צומחת שיש לה מזומן של כ 10M$. מה שמדאיג זה שההכנסות ל 2014 ממש לא עמדו ביעדים שלהם, אם כי היו בצמיחה גדולה לעומת שנה קודמת. בכל מקרה, החברה אישררה את התחזית רווח 1.2$ למניה ל – 2015 והודיעה על קניית מניות מחדש בתוכנית שתצא לפועל בקרוב.

אני לא הכי אוהב את צורת התנהלות של ההנהלה מול המשקיעים, בטח בשיחת הועידה האחרונה. אני לא מסכים עם הגישה של החברה שנמנעת לתת תחזיות מכירה ברורות. מצד אחד החברה אמרה במהלך 2014 שהיא הולכת לייצר מכירות של 54.5M$. עתה, בסוף השנה היא מדווחת על מכירות של 30M$ לכל השנה ו 8.2M$ לרבעון השלישי. בסיכום שנתי ל 2015 סופרקום צופה שהמכירות תהיינה 42M$ לכל השנה כשהיא זכתה במכרזים של 60M$. לגבי ה 42M$: מתוך זה 25M$ אילו הם חוזים חדשים מ 2014 שעוברים ל 2015, ו 17M$ הם מהכנסות חוזרות שכשכל ההכנסות כרגע הם ללא זכיה בחוזים חדשים. הבנתם? זכיה בחוזים נוספים שבהם סופרקום נמצאת בשלבים מתקדמים שלהם תגדיל את המכירות. מה שיפה ששולי הרווח שם גדולים מאד. הבעיה ששיחת הועידה שלהם לסיכום 2014 קצת מבולבלת.

למי שרוצה לראות האם החברה צומחת, כדאי לו להציץ במגוון המשרות הפנויות בחברה. מדובר על חברה קטנה, אז אין ספק שכמות משרות כאלה שמפורסמות מעידות על מומנטום חיובי בעסקיה.

רימוני תעשיות:

אחרי ההתלהבות שלי מהדו״ח ברבעון הקודם, הגיע רבעון שבמבט ראשון נראה די חלש. המכירות ירדו, ושוב סודהסטרים עושה בעיות. מסתבר שהמפעל שסודה הולכת להקים עבור ייצור עצמי קורם עור וגידים במהירות. בינתיים רימוני מודיעה שנכון ליציאת הדו״ח ישנה הרעה במכירות לסודה, שכפי שכתבתי בעבר, היא כ 45% מסך המכירות הכולל של רימוני. הרעה במכירות לסודה ללקוח כה מהותי אילו הם חדשות רעות. רימוני אומרת במפורש שנכון ליציאת הדו”ח ישנה הרעה בכמות המכירות לסודה. יש שיפור ברווח הגולמי, אבל דווקא שם ציפית למס’ יותר טובים בעקבות צניחת הנפט. מצד שני, עלויות ההנהלה יורדות, דבר משמח.

במבט שני, הדו״ח לא כזה גרוע. בטח לא בהסתכלות שנתית. החברה מכרה השנה אמנם רק בכ 150 מיליון שקל, אבל הרווח 30.5 מיליון שקל. בשווי שוק של 270 מיליון, מכפיל הרווח הוא 9, ואם ניקח את המזומן בסך של 23 מיליון, מכפיל הרווח המתואם הוא כ- 8. לא רע לחברה עם מאזן חזק ביותר ותשואה על ההון של 22%.

עוד קצת חדשות: החברה עובדת בניצולת של 60% בערך ועדיין רוצה לעבור למפעל חדש באיזור מכבים. הגדלת ניצולת לא תהיה פה. המעבר הוא יותר לצרכי נוחות. החברה משלמת 1₪ למניה או 8 מיליון ₪ דיבידנד שזה די נמוך לעומת מה שרימוני הרגילה אותנו, מה עוד שהיא יושבת על הר של מזומן (יחסית לגודל שלה).

עכשיו אני בדילמה רצינית. מצד אחד חברה עם מאזן חזק ביותר, ותשואה על ההון גבוהה ומכפיל רווח חד ספרתי. גם יכול מאד להיות שסודה עדיין תרצה להשתמש ברימוני כספקית הפלסטיק שלה. מצד שני המכירות כנראה תרדנה בעקבות הסאגה מול סודה. מה עושים? מכרתי קצת כדי לדלל אחזקה, שכן היא די גבוהה אצלי. נמשיך לעקוב.

אג”ח:

פה אין דו”חות, אבל מה יש להגיד? בינתיים כשלון טוטאלי בשורט הזה. האג”חים לא מפסיקים לעלות. מנגד, ההלוואה הזו בשקלים מסדרת לי תשואה חיובית בדולרים. סוג של עסקת קרי טרייד שבה אני לווה בשקלים וקונה מניות דולריות. לפחות אין בינתיים הרחבה כמותית, אז אולי הגלגל יתהפך בקרוב עם עלית הריבית בארה”ב. בינתיים אני לא נשבר וכל פעם יש לי כמעט מרג’ין קול. אני חוזר על זה כל פעם: זה שהאג”חים לא מפסיקים לעלות, רק מחדד את הנק’ שהם נמצאים בסוף מהלך. מפה התהום פעורה למטה. נקווה שזה יקרה ב 10 שנים הקרובות (-:

חג שמח.

יש לי אחזקה ברוב הניירות המזוכרים לעיל. אינני יועץ השקעות ולא הוסמכתי לכך. הפרטים ברשומה זו עשויים/עלולים להיות מוטעים. אני עלול/עשוי לקנות/למכור את הניירות המוזכרות לעיל מבלי לעדכן כאן. יש לקרוא את הפטור מאחריות לפני ביצוע כל פעולה.

 

19 תגובות בנושא “ישראליות”

  1. היי משקיע בערך,
    רימוני – כבר כמה חודשים התלבטתי אם לפתוח פוזיציה ,החלטתי שזו השקעה מסוכנת מדי . אמנם החברה מעמידה מספרים מעולים ונראית השקעה מבטיחה ,אך לא ניתן להתעלם מה”רומן ” שלה עם סודה סטרים שאין לדעת איך זה ימשיך . כל הורוד עלול להפוך לשחור בבת אחת .
    לדעתי ,זו גם הסיבה שהמניה לא טסה למעלה ,לא מוצא סיבה אחרת לאור העובדה שהחברה פועלת מצוין כבר תקופה ארוכה.
    נקסטקום – מזה תקופה ארוכה שאני מחזיק , הייתי רוצה להגדיל משמעותית את האחזקה .סיבה אחת מונעת ממני – אין לי שום מושג בתחום בו החברה פועלת דבר הפוגע בביטחון שלי בהשקעה ,ולכן נשארתי עם פוזיציה קטנה יחסית .

    תודה רבה על שיתוף
    אחלה בלוג!!!

    1. הי יאיר. חשבתי הרבה על העניין של רימוני. בסופו של דבר מכרתי הכל אתמול וסגרתי את הפוזיציה. אין לי חשק להכנס לעוד סאגה מול סודהסטרים והקטנת פעילות שלה. אני אמשיך לעקוב אחרי רימוני. מקווה שיסתדרו לה העניינים מול סודה והיא תחזור להיות אטרקטיבית כבעבר…יש מניות יותר זולות.

      1. היי משקיע ,
        גם אני ממשיך לעקוב אחר רימוני וכמו בחיים בטח המניה תעשה קפיצה רצינית שאנחנו נהיה בחוץ ,אבל אין דבר חלק גדול מהשקעה זה הביטחון בה וסיכון מול סיכוי.
        לגבי הסיפא – האמת שבעת הזו אני מתקשה למצוא רעיונות טובים וזולים במיוחד. לאחרונה פתחתי שתי פוזיציות אחת בארץ (שניה ארה”ב) וחייב להודות שאלו חברות יותר איכותיות עם תשואת דיבידנד גבוהה (ועם פוטנציאל המותנה באירועים עתידיים) והן לא ממש זולות אולי קצת מתומחרות בחסר.
        אני תוהה אילו דפוסי פעולה לאמץ : האם לחשוב שהשוק יקר ולכן לצפות לתשואות נמוכות יותר ? או שהסרגלים של “זול” “יקר” השתנו (מכפילים של 11 -12 זה מכפיל 7 החדש ,כמובן שמכפילים הן לא חזות הכל ) ועדיין אפשר לצפות לתשואות גבוהות? .
        אשמח לשמוע את דעתך בנושא .
        תודה …ולילה טוב

        1. אני לא משקיע בשוק (מלבד הפנסיה), אני משקיע במניות ספציפיות. השוק זה רק מדד לכמה אתה טוב, לא? חוץ מזה, אני עדיין מחזיק מניות במכפילים חד ספרתיים. נאוי, נקסטקום, סופרקום. הן עדיין זולות. ברור שכבר קשה יותר למצוא מניות זולות כבעבר. איך לינץ’ אומר? צריך להפוך יותר אבנים כדי למצוא יהלומים. אני זוכר שב 2011 אספתי את BAC במכפיל הון מצחיק של 0.2. היום כבר אין כ”כ מתנות כאלה, לפחות עד המשבר הבא.

          תראה גם מה עדו מרוז כותב על התשואה על ההון של חברות אמריקאיות בפוסט שלו. הוא טוען שהתשואה על ההון היום יותר גבוהה מבעבר, ולכן גם מכפילי הרווח גבוהים יותר. ואם כך, אז כל הפיננסיות האמרקאיות הם אכן זולות. תבדוק מה התשואה על ההון האחרונה של GS וJPM שפירסמו דוחות ונסחרות במכפילים נמוכים מדי ביחס לתוצאות הללו.

          1. טוב כל שנשאר זה לקוות לתשואות טובות .
            תודה…

  2. הי משקיע בערך
    את נקסטקום לא הכרתי ואני סבור שזה רעיון מעניין
    מה אתה חושב על התלות שלהם בהוט עם כמעט שליש מהמחזור?
    והאם ראית את הסכם השכר החדש עם בעל השליטה אשר הנו גרוע מההסכם הקודם? לא בצורה חזירית אבל בכל זאת
    (http://maya.tase.co.il/bursa/report.asp?report_cd=960006-00&Type=Pdf)

    חוץ מזה יופי של בלוג אז תמשיך ככה 🙂

    1. הי ZAFOD.
      לגבי השכר, אני לא חושב שהוא משמעותי. בכל זאת מדובר על מנכ״ל החברה. הוא מחזיק ב 62% מהחברה, אז אני בטוח שיש לו אינטרס אישי בהצלחת החברה. 100 אלף ברוטו עלות שכר חודשי זה לא נראה לי מוגזם בכלל. גם המענק שהוא אמור לקבל הוא לפי מדרגה מינימלית של 9 מיליון ₪ כשבשנת 2014 הרווח של החברה היה כ 8 מיליון. אין לי בעיה עם זה…
      לגבי הוט, מבלי להכיר את הוט בכלל, היא מסוג החברות תשתית שתמיד צריכה להשקיע בתשתיות שלה. לא נראה לי שיש לה יותר מדי ברירות. צריך רק לקוות שאכן הוט תמשיך להיות לקוח מהותי. תכלס? אני לא באמת יודע…ההנחה שלי שאם 2 החברות התקשרו לאחרונה רק ביולי 2014 בשביל עבודות תשתית, יש להניח שזה לא מאמץ קצרצר. במכפיל רווח כ״כ נמוך ומאזן חזק, אני מוכן לקחת את הסיכון.

      1. היי משקיע ,
        רציתי לשאול מה דעתך על נקסטקום כיום (לאור הדוחות האחרונים הדי מאכזבים ) ?

        1. אני כבר מזמן לא מחזיק. היה לה דו״ח די גרוע לפני 2 רבעונים נדמה לי. שולי רווח ממש נמוכים. כל פיפס קטן מעביר חברה כזו להפסד.

  3. הי משקיע בערך
    סה”כ מסכים כי שכרו של בעל השליטה לא שערורייתי ואם היה מחליט להביא מנכ”ל שכיר (זה היה המצב בין 2007-2012 כששלומי אשכנזי מינכל) אז עלות שכרו של מנכ”ל שכיר לא הייתה רחוקה מ 1.1 מיליון ש”ח.

    הוט וריכוז לקוחות הוא הסיכון המשמעותי בחברה מסוג כזה לדעתי, מצד שני כל הענף צריך להיראות כך שכן הוא פרוייקטאלי והוט ייצגו קרוב לשליש מההכנסות גם בזמן ההנפקה ב 2006 כך שנקסטקום הוכיחו יכולת לשמר את הקשר אתם (אבל אם יינתק או ידעך השווי האינטרינזי של החברה יקטן משמעותית).

    החברה במכפיל 6.5 והציגה צמיחה במכירות לעומת 2013 אבל אם תבדוק היסטוריה קודמת תראה שהמכירות מאז 2007 הם סביב 220 מיליון (השיא ב 2011 עם מעל רבע מיליארד ש”ח) ולכן אי אפשר לתת לחברה מכפיל גבוה שכן היא לא באמת צומחת, אם נכנסת בשלב מוקדם יותר אז כמובן שנהנית מתשואה משביעת רצון עד כה.

    הסתכלתי בסקרינר המצוין של גבי זי ומכפיל הרווח המקסימלי שהשוק נתן לה אי פעם היה ב 2008 מכפיל 7.82
    ככה שגם אם היא שווה מכפיל גבוה מ 7.82 על מנת להציף ערך מר ישראלי כבעל שליטה יצטרך לעשות צעדים אסטרטגיים אולי דומה למתחרה ח.מר אשר הכניס את קרן פימי כמשקיע אסטרטגי ב 2013.

    בכל מקרה זה רעיון מאוד מעניין ואני מודה לך על שחשפת את הרעיון
    Z

    1. היי. כל מה שאמרת נכון. הנה טבלה שהכנתי שמראה את הנתונים:

      2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015  
      ₪ 159.39 ₪ 219.01 ₪ 206.50 ₪ 220.77 ₪ 252.70 ₪ 232.20 ₪ 207.41 ₪ 237.65   מכירות
      -₪ 2.09 ₪ 1.92 -₪ 3.69 -₪ 3.79 -₪ 3.40 ₪ 6.55 ₪ 6.20 ₪ 8.10   רווח נקי
      ₪ 24.20 ₪ 27.10 ₪ 31.00 ₪ 26.20 ₪ 22.90 ₪ 29.40 ₪ 35.70 ₪ 42.20   הון
      הפסד 0.88% הפסד הפסד הפסד 2.82% 2.99% 3.41%   שולי רווח
      ₪ 30.59 ₪ 13.80 ₪ 25.77 ₪ 29.85 ₪ 13.02 ₪ 13.02 ₪ 30.27 ₪ 45.67 ₪ 55.37 שווי שוק בסוף שנה
                         
      אינסוף 7.19 אינסוף אינסוף אינסוף 1.99 4.88 5.64   מכפיל רווח
      1.26 0.51 0.83 1.14 0.57 0.44 0.85 1.08   מכפיל הון
      הפסד 7.08% הפסד הפסד הפסד 22.28% 17.37% 19.19%   תשואה על ההון

      החברה אינה זולה כבעבר. צריך רק לקוות שהמכירות תחזורנה להיות מה שהיו ב 2011. אם הם ימשיכו להשיג שיפור בשולי הרווח הנקי, אז יהיה עוד בשר לעליות. מהסיבות הללו אני לא מחזיק בה אחזקה גדולה. יש לה עדיין מאזן חזק ובעלים עם 62% אחזקה מההון של החברה. נקווה שהיא תהיה יותר שקופה בנוגע למכירות

  4. היי משקיע בערך,
    מה אתה חושב על הדוח הרבעוני של נאוי? די מאכזב,תיק האשראי קטן, הרווח הנקי ירד…
    אחלה בלוג:)

    1. קצת מאכזב. תיק האשראי קטן שזה הצרות הכי גדולות. הם טוענים שזה בגלל שהם מכוונים ללקוחות יותר איכותיים. זה לא כ״כ מתבטא במספרים כי לעומת רבעון קודם ההכנסות יותר נמוכות מתיק האשראי אבל הוצאות המימון יותר קטנות. אז נכון שהרווח הגולמי שלהם השתפר טיפה לעומת רבעון קודם, אבל זה זניח. אגב, גם החומ״ס השתפר לעומת רבעון קודם. עוד נקודה לרעתם: אני לא רואה שום הודעה על הדיבידנד.

      היתה להם גם הוצאה גדולה של 330,000₪ על עניינים משפטים של האג״ח מה שעשוי להחזיר אגורה לרווח הנקי לפי החישוב שלי, אבל סה״כ באמת לא להיט.
      לדעתי עד שלא תפתרנה סוגיות האג״ח ו-וועדת לוקר, לא נראה התקדמות במחיר המניה, אבל מי יודע….

      צריך עדיין לזכור שיש לנו פה חברה שעושה תשואה על ההון דו ספרתית עם מכפיל רווח חד ספרתי, מה שנותן לי לגיטימציה לאחזקה גדולה.

      אל תשכח את הפטור מאחריות.

  5. נכון וגם יש את העניין עם רשות המיסים על גובה המגן מס שגם יכול להוסיף סכום כסף נכבד…
    יש עדיין חילוקי דעות על גובה הסכום…

    אולי עדיף שהחברה לא תחלק דיב’ ותעשה מההון עוד כסף ותגדיל את הרווח…

  6. היי

    רשמת על נאוי: “ניצלתי כל ירידה שלה לסביבות ה 20₪ למניה על מנת להוסיף כדי להשאיר אותה באחוזי אחזקה גבוהים אצלי”
    כמה אחוזים מהתיק שלך אתה מחשיב לאחזקה גדולה למניה אחת?
    והאם יש לך מקסימום אחוזים מהתיק לאחזקת מניה אחת שאותו אתה מקפיד לא לעבור?
    נניח אתה קונה מניה אחת בהנחה שהיא ממש זולה ויחסית לא מסוכנת בלא יותר מ 30% מהתיק שלך?

    תודה 🙂

    1. נאוי תופסת אצלי 15% אחרי כל הירידות. היא היתה כבר יותר.
      המקסימום הוא 30-40% שהיה לי באחזקה בודדת. הכל עניין של כמה מניה היא זולה, וכמה אתה מרגיש בנח עם האחזקה…

      אל תשכח את הפטור מאחריות

  7. אוי, מעניין להתקל בPMS באמצע 2016.
    מה דעתך עליהם היום?
    ובאופן כללי, פאן של מי אתה היום? 🙂

    1. אתה מתכוון לפמס? fms? אם כן, אני כבר לא כ״כ עוקב. נפרדתי מהם כפי שכתבתי בעבר, ולצערי אני לא קורא יותר את הדו״חות שלה מפאת קוצר זמן.
      כתבתי על חלק מהאחזקות שלי כפי שאתה יכול לראות…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *